Albert Einstein – despre existenta lui Dumnezeu

În argumentaţia lui, Einstein face referire la natura căldurii. Putem ajunge până la -273,15 grade C, nu putem merge mai jos. Din punct de vedere ştiinţific, nu există frig. Dacă ar exista, am avea temperaturi mai scăzute decât minimul absolut de -273,15 de grade C. Fiecare corp sau obiect este demn de studiat doar dacă are sau transmite energie iar căldura este cea care face ca un corp sau material să aibă sau să transmită energie. Zero absolut, respectiv -273,15 grade C, înseamnă absenţa totală a căldurii. Prin urmare, frigul este doar un cuvânt pe care îl folosim pentru a descrie absenţa căldurii. Ştiinţa nu poate măsura frigul. Căldura poate fi măsurată în unităţi termice însă frigul nu este opusul căldurii ci pur şi simplu absenţa ei.

Mergând mai departe în meditaţiile lui Descartes, Einstein observă că întunericul nu este ceva ci absenţa a ceva. Poate exista lumină scăzută, lumină normală, lumină strălucitoare, dar dacă nu există lumină şi nu vedem nimic, atunci spunem că este întuneric.

Revenind însă la existenţa răului, concluzia celor de mai sus este că răul este un cuvânt creat de om pentru a descrie absenţa lui Dumnezeu. Răul este ceea ce se întâmplă atunci când din inima omului lipseşte dragostea lui Dumnezeu. Este ca frigul care apare când nu există căldură sau ca întunericul care apare când nu există lumină.

http://praemeditari.wordpress.com/


This video may contain copyrighted material the use of which has not always been specifically authorized by the copyright owner. We believe this constitutes a ‘fair use’ as provided for in section 107 of the US Copyright Law. In accordance with Title 17 U.S.C. Section 107, the material on this site is distributed without profit to those who have expressed a prior interest in receiving the included information for research and educational purposes.

%d bloggers like this: